Jantokia - Sukaldea

Sukalde eta sukaldari propioak ditugu. Ikastolan bertan sukaldatzen dira nutrizionisten aholkularitzaz definitutako menuak.

Jantoki zerbitzuaren helburuak

Jantokia eskola-espazioa ere bada, eta zerbitzua Lauroko Hezkuntza-Kurrikuluaren barruan integratuta dago.

Helburu espezifikoak

  • Bizitza osasuntsua izateko elikadura osasungarria behar izateari buruz sentiberatzea.
  • Elikagaiak pertsona guztientzako beharrezkoak direla eta urriak direla jabetzea.
  • Mahaian higiene-ohitura eta gizarte-arau egokiak hartzea eta praktikatzea erantzunkidetuz.
  • Etxeko lanei begira jarrera positiboak hartzea eta, era berean, jantokiko lan zehatz eta espezifikoetan parte hartzea.
  • Munduko herritar bat dela jabetzen laguntzea eta mugak eta egon daitezkeen arriskuak ezagutzea.
  • Beharrezkoak ez diren hondakinak ez direla sortu behar ohartzea.

Jantokiko arau nagusiak

  • Jantoki zerbitzua ikasturte osorako kontratatzen da eta bakarrik da hautazkoa Batxilerrean.
  • Ikasle bakoitzak erabiltzen dituen tresna, mahai, jesarleku eta eremuaren erantzukizuna izango ditu eta bere erabilera egokiaz arduratuko da.
  • Janari guztia mahaian jango du ikasleak, postrea barne, eta jakiak ez dira jantokitik aterako.
  • Ikasle bakoitzak jantoki arduradunarengana zuzendu beharko ditu bere eskabideak eta, halaber, arduradun horrek ematen dizkion oharrak jarraitu, eta errespetuz hitz egingo du eurekin.
  • Eskolaldietan lantzen dihardugun elika-hezkuntzak interferentziarik izan ez dezan, ez eman zuen seme-alabei gozoki edo bestelako litxarreriarik eskolan dauden bitartean.

Urteko menuak atala ikusi