Nutrizio-politika

 

HH jantokia

Lauro Ikastolako nutrizio-politika, Eusko Jaurlaritzak eskolako umeentzat ematen dituen gomendioak kontuan izanik.

Bazkarien barietatea

  1. Lehen platerra:
    Barazkiak: astean behin edo birritan.
    Lekaleak barazkiekin: astean behin edo birritan.
    Arroza: astean behin.
    Pasta: astean behin.
  2. Bigarren platerra:
    Okela: astean hiru biderrez. (Euretatik, gehienez bi egunetan prozesatutako okela.)
    Arrain freskoa: astean behin.
    Arrautza edo tortilla: astean behin.
    Pizza: hilean behin edo birritan.
    Kroketak, san jakoboak, eta enpanadilak: hilean behin.
  3. Postreak:
    Esnekiak: astean birritan.
    Fruta: astean hiru biderrez.
    Urtean lau bider, izozkia; Xabierreko Frantsisko Deunaren jai egunean, palmera.
  4. Goarnizioak:
    Barazki gordinak: astean behin, gitxienez.
    Barazki egosia: astean behin, gutxienez (barrengorriak eta piper gorriak).
    Patata frijituak eta chips: astean behin, gehienez.
  5. Barazki-proteinak gehitzea ezartzen da, barazki-pizza gehitua.

Jaki neurria jantokietan

  1. Haur eta Lehen Hezkuntza:
    Lehen platerra: 80-100 gr.
    Bigarren platerra: 70-95 gr.
    Postrea: unitate bat.
    Goarnizioa: 30-50 gr.
  2. Bigarren Hezkuntza:
    Lehen platerra: 100-150 gr.
    Bigarren platerra: 100-300 gr.
    Postrea: unitate bat edo bi.
    Goarnizioa: 50-80 gr.

Euskal Herriko Unibertsitateak Lauroko menuak aztertu zituen 2006. urtean. Emaitza: orekatuak zirela.

Okelen inguruan 2015ean OMS-ek sortutako polemikak direla eta, Almudena Hormaetxeari iritzia eskatu zitzaion astean zehar kontsumitzen zen okelaren kopuruaren inguruan. Erabakia da astean birritan kontsimutzera mugatzea.

Zuzendaritza-Gerentzia nutrizio-irizpide hauek berrikusteko konpromisoa hartzen du menuak programatu eta planifikatzeko.

Loiun, 2015eko azaroan.

www.lauroikastola.eus webguneak cookiak erabiltzen ditu Erabiltzailea Atariko web gune eta orrietan dabilenean. Informazio gehiago nahi izanez gero, bisitatu DBLO atala.